Histaminikus - HistaFix Burgonyagratin alap
Cikkszám: | 0729389558192-1 |
Gyártó: | Histaminikus |
|
Leírás
ÖSSZETEVŐK:
- Burgonyakeményítő*
- Kősó nem jódozott
- Sárgarépa*
- Zeller*
- Paszternák*
- Petrezselyem*
- Lovage*
- Rozmaring*
- Majoránna*
- Zsálya*
- Citromfű* (semmi köze a citromhoz)
- Kurkuma*
*tanúsított ökológiai gazdálkodásból (DE-ÖKO-022)
ELKÉSZÍTÉSI TUDNIVALÓK
HOZZÁVALÓK
Szükséged van:
3 adaghoz
- 600 g burgonya
- 100 ml főzőtejszín
- 300 ml hideg víz
- reszelt sajt (pl. mozzarella vagy fiatal Gouda)
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeleteket vágunk. A tasak tartalmát, a főzőtejszínt - 100 ml, és a 300 ml hideg vízzel kikeverjük.
Forraljuk egy edényben vizet, majd adjunk hozzá burgonya szeleteket, lassú tűzön 3 percig párolódni hagyjuk.
Utána zsiradékkal kikent tepsibe tesszük a burgonyánkat, ráöntjük a már kikevert szószunkat, és a végén megszórjuk sajttal, és az előmelegített sütőben sütjük.
Sütőben 200 C-on (felső/alsó előmelegített) körülbelül 30-40 percig sütjük, amíg aranysárga nem lesz.
Jó étvágyat kívánunk!
Ez az étel tálalható köretként vagy főételként - zöldségekkel vagy salátával.
Tipp: Az étel vegánként is elkészíthető, például rizzsel vagy kókusztejjel.
MINŐSÉG:
A Histaminikus megfelel az alacsony hisztamin tartalmú termékekre vonatkozó legszigorúbb és legmagasabb követelményeknek. A hisztamin termékek:
- Tiszta természetes termékek kémiai adalékanyagok nélkül
- Alacsony hisztamin laboratóriumi tesztelés
- Gluténmentes laboratóriumban tesztelve
- Mentes Olyan élelmiszerek, amelyek hisztamint szabadítanak fel (hisztamin felszabadítók) vagy blokkolják a hisztamin-lebontó DAO enzimet (DAO blokkolók) a SIGHI lista szerint
- Nyomokban mentes, például diófélék, csillagfürt, szója, mustár, szulfitok, szezám
- Tanúsított ökológiai minőség
- Németországban készült