Alacsony Hisztamin - Farsangi Fánk
Alacsony hisztamin tartalmú – Fánk recept
Hozzávalók 4 adagra
220 g tönkölybúzaliszt vagy gluténmentes liszt / lisztkeverék
100 g túró
1 csipet himalájai fekete só
1 púpus teáskanál Frusano vaniliás cukor – elhagyható
4 evőkanál kókuszolaj vagy repceolaj
8 evőkanál növényi tej
2 teáskanál Sütőpor – foszfát mentes
Hozzávalók a cukormázhoz
100 g Frusano kukoricacukor
3 evőkanál víz
Fogyasztható alacsony FODMAP lekvárral vagy alacsony hisztamin tartalmú lekvárral
Előkészítés:
Keverjen össze 2 evőkanál lisztet a sütőporral. A maradék lisztet átszitáljuk egy keverőtálba, hozzáadjuk a túrót, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és mindent összekeverünk. Végül keverjük hozzá a lisztes sütőpor keveréket.
Öntse a tésztát egy csőzsákba, kenje meg a fánkformát, melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
Nyomjuk a tésztát a fánk serpenyőbe, és süsse a középső polcon körülbelül 15 percig.
Hagyja lehűlni a fánkot a sütőtálcában, óvatosan távolítsa el.
Keverje össze a citromlevet és a porcukrot egy rágós cukormázzal, és kenje meg vele a fánkot.
Jó étvágyat.