Alacsony Hisztamin - Farsangi Fánk

Alacsony hisztamin tartalmú – Fánk recept

Hozzávalók 4 adagra

220 g tönkölybúzaliszt vagy gluténmentes liszt / lisztkeverék

100 g túró

1 csipet himalájai fekete só

70 g Frusano kukoricacukor

1 púpus teáskanál  Frusano vaniliás cukor – elhagyható

4 evőkanál kókuszolaj vagy repceolaj

8 evőkanál növényi tej

2 teáskanál Sütőpor – foszfát mentes

Hozzávalók a cukormázhoz

100 g Frusano kukoricacukor

3 evőkanál víz

Fogyasztható alacsony FODMAP lekvárral vagy alacsony hisztamin tartalmú lekvárral

Előkészítés:

Keverjen össze 2 evőkanál lisztet a sütőporral. A maradék lisztet átszitáljuk egy keverőtálba, hozzáadjuk a túrót, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és mindent összekeverünk. Végül keverjük hozzá a lisztes sütőpor keveréket.

Öntse a tésztát egy csőzsákba, kenje meg a fánkformát, melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.

Nyomjuk a tésztát a fánk serpenyőbe, és süsse a középső polcon körülbelül 15 percig.

Hagyja lehűlni a fánkot a sütőtálcában, óvatosan távolítsa el.

Keverje össze a citromlevet és a porcukrot egy rágós cukormázzal, és kenje meg vele a fánkot.

Jó étvágyat.

 

Nincs megjeleníthető termék.
Menü
0
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.