FRUNIX - Utántöltő Kukoricacukor, 500g
Cikkszám: | 9120083470574 |
Gyártó: | Frunix |
Főzés és sütés fruktóz nélkül, FRUNIX kukoricacukorral. Most ÚJ visszazárható zacskóban! Súly: 500 g |
Leírás
FRUNIX - Utántöltő Kukoricacukor, 500g
Főzés és sütés fruktóz nélkül, FRUNIX kukoricacukorral
Most ÚJ visszazárható zacskóban
A FRUNIX kukoricacukor a hagyományos háztartási cukor fruktózmentes alternatívája!
Ez a cukoralternatíva a hagyományos háztartási cukorhoz hasonlóan viselkedik, és stevia kivonat hozzáadásával ugyanazt az édességet éri el.
Kukoricacukrunknál a főzés és a sütés majdnem olyan sikeres, mint a normál asztali cukorral.
A normál receptekből származó cukormennyiség 1:1 arányban is felvehető.
Stevia kivonattal:
Kiváló minőségű stevia kivonatot használunk a kukoricacukor/kukoricacukor édesítő erejének hiányának pótlására. Az általunk használt stevia kivonat íztelen, ezért nem keserű vagy akár fémes ízű. Észre fogja venni, hogy kukoricacukrunkat úgy használhatja, mint a normál asztali cukrot, és nincs különbség az ízben.
· fruktózmentes: összes fruktóztartalom: <0,1g/100g
· gluténmentes
· Szorbitmentes
· cukoralkoholok nélkül
· citromsav nélkül
· alacsony FODMAP
Összetevők:
Fruktózmentes száraz glükózszirup kukoricakeményítőből, édesítőszer: szteviol-glikozidok
A megnövekedett édesítő hatás miatt a receptekben szereplő cukor mennyiségét nem kell növelni: ez nemcsak költségeket, hanem kalóriát is megtakarít.
A FRUNIX kukoricacukor ideális kristálycukor, királyi cukormáz, krémek, desszertek, kekszmázak stb. készítéséhez.
A kukoricacukor tartalmaz kukorica allergéneket?
A glükózszirupok búzából és/vagy kukoricából készülnek, de a gyártási folyamat során az alapanyagokat különböző összetevőikre (keményítő, fehérje, zsír, rost) bontják.
Csak a keményítőfrakciót használják glükózszirupok előállításához. Ennek a gyártási folyamatnak és a glükózszirupok komplex finomításának
köszönhetően nem tartalmaznak nyersanyagokból származó fehérjéket (amelyek allergiát kiváltó reakciókat okoznak az emberben).
Az EU-n belül a keményítő-hidrolizátumok (azaz a glükózszirupok) mentesülnek a búza/gluténallergének feltüntetése alól, mivel gluténtartalma < 20 mg/kg. (Az 1169/2011/EU rendelet II. mellékletének 1. részének b) pontja).
A búzából és/vagy kukoricából készült glükózszirupok nem tartalmaznak búza- vagy kukoricaallergéneket.
Használati tippek:
A süteményt sütőben normál sütési hőmérsékleten sütheti (az eredeti receptek szerint). Kukoricacukorunk nem barnul olyan gyorsan, mint a dextróz vagy a normál kukoricacukor.
A FRUNIX kukoricacukor különösen finomra őrölt és poros, ha túl tompán kezeli. Tippünk: mindig óvatosan adja hozzá a cukrot a tésztához, amikor a konyhai robotgép/kézi mixer ki van kapcsolva.
Ne hagyja, hogy a cukor magasból a keverőtálba folyjon – a legjobb, ha lassan és kanállal hozzáadja a kukoricacukrot.
Ne tároljon mázas süteményeket vagy süteményeket hűtőszekrényben. A cukor a jelenlévő nedvesség miatt tapadni és olvadni kezd.
A kukoricacukor önmagában nem alkalmas lekvár készítésére, mivel egy idő után kristályosodik.
Tápérték
Méret |
16 × 10 × 21,5 cm |
Energia |
1683 kJ / 396 kcal |
Zsír |
0g |
ebből telített zsírsavak |
0g |
Szénhidrátok |
99g |
ebből cukrok |
96 g |
ebből többértékű alkoholok |
0g |
Fehérje |
0g |
Só |
<0,1 g |
Összes fruktóz |
<0,1 g |
Laktóz |
<0,1 g |
Műanyagok/műanyagok g-ban |
13.4 |