Pektin
Cikkszám: | NTK0125 |
Gyártó: | Éden Prémium |
Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. Súly: 100 g |
Leírás
Éden Prémium Pektin 100g
Pektin zselésítő anyag
Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. A pektin használatával rövidebb főzési idővel készülhetnek el a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad.
A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök, például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz.
Összetevők: 100% citrus pektin
Felhasználási javaslat: Lekvárokhoz, dzsemekhez, zselékhez. A pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig szükséges még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.
60 g pektin nagyjából 10kg gyümölcshöz elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia |
1360 |
KJ |
|
325 |
kcal |
||
Zsír |
0,3 |
g |
|
– telített zsírsavak |
0,05 |
g |
|
Szénhidrát |
90,4 |
g |
|
– cukor |
g |
||
Rost |
8,6 |
g |
|
Fehérje |
0,3 |
g |
|
Só |
0,02 |
g |
Száraz, hűvös és napfénytől védett helyen tárolandó!
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Annak ellenére, hogy weboldalunkon folyamatosan frissítésre kerülnek az adatok, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért.