Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

FODMAP Farsangi Fánk

Alacsony FODMAP formafánk

Tészta hozzávalók:

1,5 csésze alacsony FODMAP liszt (gluténmentes liszt vagy lisztkeverék, kölesliszt,

rizsliszt, cirokliszt, teffliszt, tápiókaliszt, hajdinaliszt, quinoaliszt, bio szitált tönkölyliszt)

1 teáskanál sütőpor – foszfát mentes

0,25 teáskanál só

0,5 csésze növényi vaj (puha)

1 csésze Frusano kukoricacukor

2  tojás vagy 4 -5 db fürjtojás

=> tojás helyettesítésére használjuk - 120 g almaszószt

Frusano vaníliás cukor

0,5 csésze növényi tej

Sütés  - olaj spray

Alacsony FODMAP vanília cukormáz

Frusano vaníliás cukor

1 csésze Frusano kukoricacukor

2-3 teáskanál forró víz

Fogyasztható - Alacsony FODMAP lekvárok, vagy alacsony FODMAP - FRUSANO csokoládék

Alacsony FODMAP tortafánk készítése:

Melegítse elő a sütőt 180 fokra, és permetezzen be egy fánktálcát olajspray-vel. Tegyük félre, majd vegyünk egy tálat és keverje össze a lisztet, a sütőport és a sót egy közepes méretű keverőtálban.

A vajat és a cukrot tegyük, egy tálba majd keverjük össze elektromos keverővel, amíg könnyűek és bolyhosak nem lesznek. Ezután keverje össze a tojásokat egyenként, majd a vaníliát.

Amíg még kevered, lassan add hozzá a lisztet, majd a tejet. Helyezze át a tésztát egy csővel bélelt habzsákba a könnyű formázás érdekében. Ezután töltse fel a fánkformákat azonos mennyiségű tésztával.

Süssük a fánkot 17 percig (vagy amíg át nem sül). Miután a fánk megsült, fordítsa ki őket egy lemezre vagy tálcára, és hagyja őket teljesen kihűlni.

Jó étvágyat.

Nincs megjeleníthető termék.