FODMAP Farsangi Fánk
Alacsony FODMAP formafánk
Tészta hozzávalók:
1,5 csésze alacsony FODMAP liszt (gluténmentes liszt vagy lisztkeverék, kölesliszt,
rizsliszt, cirokliszt, teffliszt, tápiókaliszt, hajdinaliszt, quinoaliszt, bio szitált tönkölyliszt)
1 teáskanál sütőpor – foszfát mentes
0,25 teáskanál só
0,5 csésze növényi vaj (puha)
1 csésze Frusano kukoricacukor
2 tojás vagy 4 -5 db fürjtojás
=> tojás helyettesítésére használjuk - 120 g almaszószt
0,5 csésze növényi tej
Sütés - olaj spray
Alacsony FODMAP vanília cukormáz
1 csésze Frusano kukoricacukor
2-3 teáskanál forró víz
Fogyasztható - Alacsony FODMAP lekvárok, vagy alacsony FODMAP - FRUSANO csokoládék
Alacsony FODMAP tortafánk készítése:
Melegítse elő a sütőt 180 fokra, és permetezzen be egy fánktálcát olajspray-vel. Tegyük félre, majd vegyünk egy tálat és keverje össze a lisztet, a sütőport és a sót egy közepes méretű keverőtálban.
A vajat és a cukrot tegyük, egy tálba majd keverjük össze elektromos keverővel, amíg könnyűek és bolyhosak nem lesznek. Ezután keverje össze a tojásokat egyenként, majd a vaníliát.
Amíg még kevered, lassan add hozzá a lisztet, majd a tejet. Helyezze át a tésztát egy csővel bélelt habzsákba a könnyű formázás érdekében. Ezután töltse fel a fánkformákat azonos mennyiségű tésztával.
Süssük a fánkot 17 percig (vagy amíg át nem sül). Miután a fánk megsült, fordítsa ki őket egy lemezre vagy tálcára, és hagyja őket teljesen kihűlni.
Jó étvágyat.