Frunix - Farsangi Fánk
Alacsony Fruktóz Tartalmú – Farsangi Fánk
Hozzávalók kb. 20 db fánkhoz
600 g tönkölybúzaliszt
1 teáskanál só
3 tojássárgája
2 db egész tojás
70 g Frunix kukoricacukor
80 g vaj vagy laktózmentes vaj
3 evőkanál rum vagy 1/2 rumaroma
42 g friss élesztő
500 g kókuszolaj
1 -2 üveg alacsony fruktóztartalmú Frunix lekvár - bármely ízesítésben
Elkészítése:
Oldjuk fel az élesztőt a kb. 30 fokra melegített tejben.
Keverjük össze a lisztet sóval, sárgájával, tojással, cukorral, élesztővel, tejjel és rummal, és gyúrjuk homogén tésztává. Végül lassan gyúrjuk bele az olvasztott vajat.
Ennek legjobb módja egy konyhai robotgépben vagy egy kézi keverő tésztahorogjával. Amint a tészta már nem tapad a keverőtál széléhez, megfelelő állagú.
Szükség lehet egy kicsit több liszt vagy tej hozzáadására, amíg a tészta állaga éppen megfelelő.
Ezután hagyja a tésztát körülbelül 1 órán át kelni, amíg meg nem duplázódik.
Mérje le a tésztát kb. 60 gramm tésztaadagokban, és formázza fánkká/tésztagolyóvá.
Fedjük le a tésztadarabokat konyharuhával, és hagyjuk újra emelkedni - ismét, amíg kétszer akkorák lesznek.
Öntsön elegendő zsírt egy serpenyőbe (a serpenyő / edény fedele szükséges), hogy a fánkot lebegve lehessen sütni.
Most melegítse fel a zsírt kb. 150 ° C-ra (főzőkanál teszt: mártsa a fakanál fogantyúját a forró zsírba. Ha kis buborékok emelkednek fel a kanál fogantyúján, az olaj megfelelő hőmérsékleten van)
Helyezze a tésztadarabokat a forró zsírba a felső oldalával lefelé, és azonnal zárja le a fedéllel. Süssük 3-4 percig, amíg az egyik fele aranybarnára nem sül, majd forgassuk és fejezzük be a sütést NYITVA fedő mellett, további 3-4 percig.
Vegyünk ki egy kanál segítségével és helyezzük egy konyhai papírra.
Töltsük fel alacsony fruktóztartalmú lekvárral, amíg még langyos, és szórjuk meg egy kis FRUNIX kukoricacukorral.
Jó étvágyat!