Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Frusano - Farsangi Fánk

Farsangi fánk (6 darab)
 

Hozzávalók a tésztához

250g tönkölyliszt

15g friss élesztő

40g Frusano kukoricacukor

125 ml tej (laktózmentes) vagy vegan ital

2 tojássárgája

50g vaj (laktózmentes) vagy kókuszzsír

1 csipet só

Frusano vaníliás cukor

Kókuszzsír - sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

Frusano gyümölcslekvárok, Dekor / mártócukor - Szőlőcukor

Elkészítés:

Szitáljuk a lisztet egy tálba, és készítsünk egy lyukat a közepére. Morzsolja az élesztőt a közepébe, és megszórja egy teáskanál kukoricacukorral. Adjunk hozzá egy kevés langyos tejet, és keverjük össze az élesztővel, hogy puha előtésztát kapjunk. Fedjük le és hagyjuk meleg helyen pihenni kb. 10 percig.

Adja hozzá a tészta összes többi összetevőjét a tálba, és gyúrja sima tésztává. Hagyjuk meleg helyen kelni kb. 30 percig.

Tegye át a tésztát lisztezett munkafelületre, és gyúrja meg kézzel. Osszuk hat darabra, formázzuk az egyes tésztadarabokat golyóvá, és kissé lapítsuk le. Formázhatjuk a tésztát másképp is. A 2 ujjnyira kinyújtott tésztát szaggathatjuk is, kiszúróval. Fedjük le a tésztadarabokat, és hagyjuk meleg helyen kb. 30 percig kelni.

Melegítsük a zsírt egy serpenyőben. Csökkentse a hőt, és egymás után sütjük meg a tésztadarabokat, amíg mindkét oldalon aranybarna nem lesz. A zsír nem lehet túl forró, különben a fánk kívül túl sötét lesz, és belül nem lesz átsütve! Töltse le papírtörlővel.

Jó étvágyat kívánunk!

Nincs megjeleníthető termék.