Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tom & Krissi's - Farsangi Fánk

Alacsony fruktóz tartalmú - Farsangi Fánk

 

Hozzávalók:

1 db tojás

2 db tojássárgája

500 g tönkölybúzaliszt

220 ml tej (laktózmentes) vagy növényi tej

60 g vaj vagy növényi vaj, esetlegesen kókuszzsír

1 csipet só

40 g friss élesztő

50 g Tom&Krissi’s Kukoricacukor

őrölt vanília – ízlés szerint

500 ml kókuszolaj – sütéshez

FelszolgálhatóTom&Krissi’s lekvárokkal, Szórócukor- Szőlőcukor

Elkészítése:

Először szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a tejet, élesztőt, vajat, cukrot, vaníliás cukrot, tojást és tojássárgáját. Gyúrjon tésztát egy konyhai robotgép segítségével 4-5 percig. Ezután kézzel simán gyúrjuk a tésztát lisztezett munkafelületen.

Hagyja, hogy a tészta kb. 30 percig meleg helyen, lefedve keljen. Ezután lisztezett felületen (magasság kb. 1 cm) kinyújtjuk, és kör alakú sütivágóval (Ø 10 cm) köröket vágunk ki. 

Egy nagy és széles serpenyőben melegítsük fel az olajat, és mindkét oldalon 3-4 percig sütjük a fánkot, fedő alatt. Ezután emelje ki a zsírból, és csöpögtesse ki a felesleges zsírt egy konyhai tekercsen.

Megszórjuk kukoricacukorral és tálaljuk vagy töltsük finom alacsony fruktóz tartalmú gyümölcslekvárral.

Jó étvágyat.

Nincs megjeleníthető termék.