Tom & Krissi's - Farsangi Fánk
Alacsony fruktóz tartalmú - Farsangi Fánk
Hozzávalók:
1 db tojás
2 db tojássárgája
500 g tönkölybúzaliszt
220 ml tej (laktózmentes) vagy növényi tej
60 g vaj vagy növényi vaj, esetlegesen kókuszzsír
1 csipet só
40 g friss élesztő
50 g Tom&Krissi’s Kukoricacukor
őrölt vanília – ízlés szerint
500 ml kókuszolaj – sütéshez
Felszolgálható – Tom&Krissi’s lekvárokkal, Szórócukor- Szőlőcukor
Elkészítése:
Először szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a tejet, élesztőt, vajat, cukrot, vaníliás cukrot, tojást és tojássárgáját. Gyúrjon tésztát egy konyhai robotgép segítségével 4-5 percig. Ezután kézzel simán gyúrjuk a tésztát lisztezett munkafelületen.
Hagyja, hogy a tészta kb. 30 percig meleg helyen, lefedve keljen. Ezután lisztezett felületen (magasság kb. 1 cm) kinyújtjuk, és kör alakú sütivágóval (Ø 10 cm) köröket vágunk ki.
Egy nagy és széles serpenyőben melegítsük fel az olajat, és mindkét oldalon 3-4 percig sütjük a fánkot, fedő alatt. Ezután emelje ki a zsírból, és csöpögtesse ki a felesleges zsírt egy konyhai tekercsen.
Megszórjuk kukoricacukorral és tálaljuk vagy töltsük finom alacsony fruktóz tartalmú gyümölcslekvárral.
Jó étvágyat.