BAGUETTE SÜTŐKEVERÉK
Cikkszám: | 0054047438807 |
Gyártó: | Histaminikus |
|
Leírás
ÖSSZETÉTEL:
- Burgonyakeményítő*
- Teljes kiőrlésű zabliszt (gluténmentes - Bauck Hof)*
- Rizsliszt*
- Tápiókakeményítő*
- Útifűmaghéj őrölt*, kősó, nem jódozott, sűrítő xantángumi
*tanúsított ökológiai gazdálkodásból (DE-ÖKO-022)
ELKÉSZÍTÉSI TUDNIVALÓK
HOZZÁVALÓK
AZ ÉLESZTŐS BAGUETTE ELKÉSZÍTÉSI UTASÍTÁSAI:
Szükség lesz:
- 400 ml vizet
- 1/2 kocka friss élesztő
- 1 teáskanál cukrot vagy rizsszirupot
- 3 evőkanál olajat
- 2 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet (adalék mentes)
- 430 g BAGUETTE SÜTŐKEVERÉK
1. Melegítsük elő a sütőt 225 C-ra felső/alsó hőfokra. Töltsön meg egy tűzálló tálat vízzel, és helyezze a sütő aljára.
2. Élesztőt, cukorral 400 ml langyos vízben feloldódik.
3. Adjuk hozzá a sütőkeveréket az élesztős vízhez, olajjal és a Verjus - zöldszőlő lét / almaecet. Körülbelül 4 percig jól összegyúrjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelesztjük 20 percig.
4. Lisztezett munkalapon ismét jól átgyúrjuk a tésztát, és 2 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokból hosszúkás bagetteket formázunk, szükség esetén kétszer megcsavarjuk. A bagetteket 3-4-szer keresztbe vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire vagy bagett tepsire tesszük.
5. Süssük, az előmelegített sütőben kb.30-35 percig. Ahogy a bagettek lehűlnek, ropogóssá és puhává válnak.
Kihűlés után frissen fogyasztható.
SÜTŐPOR BAGUETTE ELKÉSZÍTÉSI ÚTMUTATÓ:
Szükség lesz:
- 100 ml szénsavas víz
- 380 g Quark vagy görög joghurt
- 18-20 g sütőpor
- 3 evőkanál olaj,
- 2 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet (adalék mentes)
- 430 BAGUETTE SÜTŐKEVERÉK
1.A sütőt előmelegítjük 225'C-ra felső/alsó hőfokon.
2. Keverjük össze a sütőkeveréket a sütőporral.
3. Adja hozzá a túrót, a szénsavas vizet, az olajat, és a Verjus - zöldszőlő lét / almaecet a keverékhez, és dagassza néhány percig konyhai robotgéppel vagy kézi mixerrel.
4. Lisztezett munkalapon ismét jól átgyúrjuk a tésztát, és 2 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokból hosszúkás bagetteket formázunk, szükség esetén kétszer megcsavarjuk. A bagetteket 3-4-szer keresztbe vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire vagy bagett tepsire tesszük.
5. Süssük, az előmelegített sütőben kb.30-35 percig. Ahogy a bagettek lehűlnek, ropogóssá és puhává válnak.
Kihűlés után frissen fogyasztható.
MINŐSÉG:
A Histaminikus megfelel az alacsony hisztamin tartalmú termékekre vonatkozó legszigorúbb és legmagasabb követelményeknek. A hisztamin termékek:
- Tiszta természetes termékek kémiai adalékanyagok nélkül
- Alacsony hisztamin laboratóriumi tesztelés
- Gluténmentes laboratóriumban tesztelve
- Mentes Olyan élelmiszerek, amelyek hisztamint szabadítanak fel (hisztamin felszabadítók) vagy blokkolják a hisztamin-lebontó DAO enzimet (DAO blokkolók) a SIGHI lista szerint
- Nyomokban mentes, például diófélék, csillagfürt, szója, mustár, szulfitok, szezám
- Tanúsított ökológiai minőség
- Németországban készült