Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BARNA KENYÉR SÜTŐKEVERÉK

Ár:
2.750 Ft
Cikkszám: 0729389557553
Gyártó: Histaminikus

Bio kenyér sütőkeverék, kiszerelés:535 g

  • kb. 950 g-os kenyeret készít
  • kenderrel és gesztenyeliszttel a különösen erős ízélmény érdekében
  • sütőporral vagy élesztővel sütjük
Menny.:db

Leírás

ÖSSZETEVŐK:

  • Teljes kiőrlésű rizsliszt*
  • Gesztenyeliszt*
  • Burgonyaliszt*
  • Kenderliszt*
  • Kölespehely*
  • Kősó nem jódozott, útifűmaghéj*, sűrítő xantángumi

*tanúsított ökológiai gazdálkodásból (DE-ÖKO-022)

 

ELKÉSZÍTÉSI TUDNIVALÓ

 

HOZZÁVALÓK

 AZ ÉLESZTŐVEL KÉSZÍTETT KENYÉR UTASÍTÁSAI:

  •  25 g friss élesztő
  • 500 ml langyos víz
  • 1 evőkanél olaj
  • 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
  • 535 g BARNA KENYÉR SÜTŐKEVERÉK

 

Oldjunk fel 25 g friss élesztőt 500 ml langyos vízben. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé / almaecet és végül a keveréket. Jól összekeverni. A tésztát kivajazott (kb. 25 cm-es) tepsibe öntjük. Nedves ruhával letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Helyezzen egy tál vizet a sütőbe. 220 C-on alsó/felső hőfokon előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután állítsuk 200°C-ra, és süssük a kenyeret a középső polcon 50 percig.

SÜTŐPOR KÉSZÍTETT KENYÉR UTASÍTÁSAI:

  •  20 g sütőpor
  • 15 g őrölt útifűmag héj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
  • 500 ml szénsavas víz
  • 535 g BARNA KENYÉR SÜTŐKEVERÉK

 Tegye egy tálba a sütőkeveréket, a 20 g sütőport és a 15 g őrölt psyllium - útifűmag héjat. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé / almaecet, és 500 ml szénsavas vizet. 5 percig jól keverjük össze. A tésztát kivajazott (kb. 25 cm hosszú) formába tesszük, és vizes kézzel nyomkodjuk bele a formába. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra alsó és felső hőfokra. Helyezzen egy tál vizet a sütőbe. Hagyja a kenyeret megázni az előmelegítés ideje alatt. A kenyértésztát hosszában enyhén bevágjuk a közepén. A tepsit a középső polcon 220°C-on 10 percig, majd 200°C-on további 80-85 percig sütjük.

A kenyeret 3-4 napig frissen tartják

Szobahőmérsékleten tárolható.

MINŐSÉG:

A Histaminikus megfelel az alacsony hisztamin tartalmú termékekre vonatkozó legszigorúbb és legmagasabb követelményeknek. A hisztamin termékek:

  1. Tiszta természetes termékek kémiai adalékanyagok nélkül
  2. Alacsony hisztamin laboratóriumi tesztelés
  3. Gluténmentes laboratóriumban tesztelve
  4. Mentes Olyan élelmiszerek, amelyek hisztamint szabadítanak fel (hisztamin felszabadítók) vagy blokkolják a hisztamin-lebontó DAO enzimet (DAO blokkolók) a SIGHI lista szerint
  5. Nyomokban mentes, például diófélék, csillagfürt, szója, mustár, szulfitok, szezám
  6. Tanúsított ökológiai minőség
  7. Németországban készült

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!