BARNA KENYÉR SÜTŐKEVERÉK
Cikkszám: | 0729389557553 |
Gyártó: | Histaminikus |
Bio kenyér sütőkeverék, kiszerelés:535 g
|
Leírás
ÖSSZETEVŐK:
- Teljes kiőrlésű rizsliszt*
- Gesztenyeliszt*
- Burgonyaliszt*
- Kenderliszt*
- Kölespehely*
- Kősó nem jódozott, útifűmaghéj*, sűrítő xantángumi
*tanúsított ökológiai gazdálkodásból (DE-ÖKO-022)
ELKÉSZÍTÉSI TUDNIVALÓ
HOZZÁVALÓK
AZ ÉLESZTŐVEL KÉSZÍTETT KENYÉR UTASÍTÁSAI:
- 25 g friss élesztő
- 500 ml langyos víz
- 1 evőkanél olaj
- 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
- 535 g BARNA KENYÉR SÜTŐKEVERÉK
Oldjunk fel 25 g friss élesztőt 500 ml langyos vízben. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé / almaecet és végül a keveréket. Jól összekeverni. A tésztát kivajazott (kb. 25 cm-es) tepsibe öntjük. Nedves ruhával letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Helyezzen egy tál vizet a sütőbe. 220 C-on alsó/felső hőfokon előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután állítsuk 200°C-ra, és süssük a kenyeret a középső polcon 50 percig.
SÜTŐPOR KÉSZÍTETT KENYÉR UTASÍTÁSAI:
- 20 g sütőpor
- 15 g őrölt útifűmag héj
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
- 500 ml szénsavas víz
- 535 g BARNA KENYÉR SÜTŐKEVERÉK
Tegye egy tálba a sütőkeveréket, a 20 g sütőport és a 15 g őrölt psyllium - útifűmag héjat. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé / almaecet, és 500 ml szénsavas vizet. 5 percig jól keverjük össze. A tésztát kivajazott (kb. 25 cm hosszú) formába tesszük, és vizes kézzel nyomkodjuk bele a formába. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra alsó és felső hőfokra. Helyezzen egy tál vizet a sütőbe. Hagyja a kenyeret megázni az előmelegítés ideje alatt. A kenyértésztát hosszában enyhén bevágjuk a közepén. A tepsit a középső polcon 220°C-on 10 percig, majd 200°C-on további 80-85 percig sütjük.
A kenyeret 3-4 napig frissen tartják
Szobahőmérsékleten tárolható.
MINŐSÉG:
A Histaminikus megfelel az alacsony hisztamin tartalmú termékekre vonatkozó legszigorúbb és legmagasabb követelményeknek. A hisztamin termékek:
- Tiszta természetes termékek kémiai adalékanyagok nélkül
- Alacsony hisztamin laboratóriumi tesztelés
- Gluténmentes laboratóriumban tesztelve
- Mentes Olyan élelmiszerek, amelyek hisztamint szabadítanak fel (hisztamin felszabadítók) vagy blokkolják a hisztamin-lebontó DAO enzimet (DAO blokkolók) a SIGHI lista szerint
- Nyomokban mentes, például diófélék, csillagfürt, szója, mustár, szulfitok, szezám
- Tanúsított ökológiai minőség
- Németországban készült