KÖNNYŰ SÜTŐKENYÉR KEVERÉK
Cikkszám: | 0729389557560 |
Gyártó: | Histaminikus |
|
Leírás
ÖSSZETEVŐK:
- Teljes kiőrlésű rizsliszt*
- Teljes kiőrlésű zabliszt (gluténmentes - Bauck Hof)*
- Kukoricadara*
- Burgonyaliszt*
- Rizspehely*
- Lenmag*
- Kősó nem jódozott, útifűmaghéj*, sűrítő xantángumi
*tanúsított ökológiai gazdálkodásból (DE-ÖKO-022)
ELKÉSZÍTÉSI TUDNIVALÓK
HOZZÁVALÓK
AZ ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT KENYÉR UTASÍTÁSAI:
- 25 g friss élesztő
- 500 ml langyos víz
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
- 536 g KÖNNYŰ SÜTŐKENYÉR KEVERÉK
Oldjunk fel 25 g friss élesztőt 500 ml langyos vízben. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé / almaecet és a keveréket. Jól összekeverni. A tésztát kivajazott (kb. 25 cm-es) tepsibe öntjük. Nedves ruhával letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Helyezzen egy tál vizet a sütőbe. 220 C-on alsó/felső hőfokon előmelegített sütőben, 10 percre berakjuk. Ezután állítsuk 200°C-ra, és süssük a kenyeret a középső rácson 50 percig.
SÜTŐPOR KÉSZÜLT KENYÉR ÚTMUTATÓ:
- 20 g sütőpor
- 15 g őrölt útifűmag héj
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
- 500 ml szénsavas víz
- 536 g KÖNNYŰ SÜTŐKENYÉR KEVERÉK
Tegye egy tálba a sütőkeveréket, a 20 g sütőport és a 15 g őrölt psyllium - útifűmag héjat. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé / almaecet, és 550 ml szénsavas vizet. 5 percig jól keverjük össze. A tésztát kivajazott (kb. 25 cm hosszú) sütőformába tesszük, és vizes kézzel nyomkodjuk bele a formába. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra alsó és felső hőfokra. Helyezzen egy tál vizet a sütőbe. Hagyja a kenyeret megázni az előmelegítés ideje alatt. A kenyértésztát hosszában enyhén bevágjuk a közepén. A tepsit a középső rácson, 220 C-on 10 percig sütjük, majd 200 C-on további 75-80 percig sütjük.
A kenyeret 3-4 napig frissen tartják.
Szobahőmérsékleten tárolható.
Átlagos energia- és tápanyagtartalom 100 g-ban
- Energia: 1475 kJ / 349 kcal
- Zsír: 4,41 g (ebből telített zsírsavak: 0,75 g)
- Szénhidrátok: 65,80 g (ebből cukrok: 0,82 g)
- Rost: 5,65 g
- Fehérje: 8,87 g
- Só: 1,89 g
MINŐSÉG:
A Histaminikus megfelel az alacsony hisztamin tartalmú termékekre vonatkozó legszigorúbb és legmagasabb követelményeknek. A hisztamin termékek:
- Tiszta természetes termékek kémiai adalékanyagok nélkül
- Alacsony hisztamin laboratóriumi tesztelés
- Gluténmentes laboratóriumban tesztelve
- Mentes Olyan élelmiszerek, amelyek hisztamint szabadítanak fel (hisztamin felszabadítók) vagy blokkolják a hisztamin-lebontó DAO enzimet (DAO blokkolók) a SIGHI lista szerint
- Nyomokban mentes, például diófélék, csillagfürt, szója, mustár, szulfitok, szezám
- Tanúsított ökológiai minőség
- Németországban készült