Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KÖNNYŰ SÜTŐKENYÉR KEVERÉK

Ár:
2.850 Ft
1.075 Ft
Kedvezmény: 62%
Cikkszám: 0729389557560
Gyártó: Histaminikus

  • könnyű kenyérkeverék, kiszerelés: 536 g
  • kb. 950 g-os kenyeret készít
  • gluténmentes zabliszttel és lenmaggal a szelíd kenyér ízért
  • különösen alkalmas gyermekek számára
  • sütőporral vagy élesztővel sütjük
Menny.:db

Leírás

ÖSSZETEVŐK:

  • Teljes kiőrlésű rizsliszt*
  • Teljes kiőrlésű zabliszt (gluténmentes - Bauck Hof)*
  • Kukoricadara*
  • Burgonyaliszt*
  • Rizspehely*
  • Lenmag*
  • Kősó nem jódozott, útifűmaghéj*, sűrítő xantángumi

*tanúsított ökológiai gazdálkodásból (DE-ÖKO-022)

ELKÉSZÍTÉSI TUDNIVALÓK

 HOZZÁVALÓK

AZ ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT KENYÉR UTASÍTÁSAI:

  • 25 g friss élesztő
  • 500 ml langyos víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
  • 536 g KÖNNYŰ SÜTŐKENYÉR KEVERÉK

Oldjunk fel 25 g friss élesztőt 500 ml langyos vízben. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé / almaecet és a keveréket. Jól összekeverni. A tésztát kivajazott (kb. 25 cm-es) tepsibe öntjük. Nedves ruhával letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Helyezzen egy tál vizet a sütőbe. 220 C-on alsó/felső hőfokon előmelegített sütőben, 10 percre berakjuk. Ezután állítsuk 200°C-ra, és süssük a kenyeret a középső rácson 50 percig.

SÜTŐPOR KÉSZÜLT KENYÉR ÚTMUTATÓ:

  • 20 g sütőpor
  • 15 g őrölt útifűmag héj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
  • 500 ml szénsavas víz
  • 536 g KÖNNYŰ SÜTŐKENYÉR KEVERÉK

Tegye egy tálba a sütőkeveréket, a 20 g sütőport és a 15 g őrölt psyllium - útifűmag héjat. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé / almaecet, és 550 ml szénsavas vizet. 5 percig jól keverjük össze. A tésztát kivajazott (kb. 25 cm hosszú) sütőformába tesszük, és vizes kézzel nyomkodjuk bele a formába. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra alsó és felső hőfokra. Helyezzen egy tál vizet a sütőbe. Hagyja a kenyeret megázni az előmelegítés ideje alatt. A kenyértésztát hosszában enyhén bevágjuk a közepén. A tepsit a középső rácson, 220 C-on 10 percig sütjük, majd 200 C-on további 75-80 percig sütjük.

A kenyeret 3-4 napig frissen tartják.

Szobahőmérsékleten tárolható.

Átlagos energia- és tápanyagtartalom 100 g-ban

  • Energia: 1475 kJ / 349 kcal
  • Zsír: 4,41 g (ebből telített zsírsavak: 0,75 g)
  • Szénhidrátok: 65,80 g (ebből cukrok: 0,82 g)
  • Rost: 5,65 g
  • Fehérje: 8,87 g
  • Só: 1,89 g

MINŐSÉG:

A Histaminikus megfelel az alacsony hisztamin tartalmú termékekre vonatkozó legszigorúbb és legmagasabb követelményeknek. A hisztamin termékek:

  1. Tiszta természetes termékek kémiai adalékanyagok nélkül
  2. Alacsony hisztamin laboratóriumi tesztelés
  3. Gluténmentes laboratóriumban tesztelve
  4. Mentes Olyan élelmiszerek, amelyek hisztamint szabadítanak fel (hisztamin felszabadítók) vagy blokkolják a hisztamin-lebontó DAO enzimet (DAO blokkolók) a SIGHI lista szerint
  5. Nyomokban mentes, például diófélék, csillagfürt, szója, mustár, szulfitok, szezám
  6. Tanúsított ökológiai minőség
  7. Németországban készült

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!