Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

HISTAMINIKUS - ZSEMLE SÜTŐKEVERÉK

Ár:
2.550 Ft
Cikkszám: 0054047438814
Gyártó: Histaminikus

  • Sötét zsemle keverék, tartalom: 250 g
  • 4 – 5 tekercset készít
  • kenderliszttel a különösen erős ízélmény érdekében
  • sütőporral vagy élesztővel sütjük
Menny.:db

Leírás

ÖSSZETEVŐK:

  • Burgonyakeményítő*
  • Rizsliszt*
  • Kenderliszt*
  • Tápiókakeményítő*
  • Útifűmaghéj őrölt*, kősó, nem jódozott, sűrítő xantángumi

*tanúsított ökológiai gazdálkodásból (DE-ÖKO-022)

 

ELKÉSZÍTÉSI TUDNIVALÓK

HOZZÁVALÓK

 

 AZ ÉLESZTŐS ZSEMLE ELKÉSZÍTÉSI UTASÍTÁSAI:

 Szükség lesz:

  •  230 ml vizet
  • 1/2 kocka friss élesztőt
  • 0,5 teáskanál cukrot vagy 1 teáskanál rizsszirupot
  • 2 evőkanál olajat
  • 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
  • 250 g ZSEMLE SÜTŐKEVERÉK

1. A sütőt előmelegítjük 250 C-ra felső/alsó hőfokra.

2. Élesztőt cukorral, 230 ml langyos vízben felfuttatjuk.

3. Adja hozzá az olajat, a Verjus - zöldszőlő lé / almaecet, és a sütőkeveréket. Körülbelül 4 percig mindent jól összegyúrunk. A tésztát letakarva meleg helyen 20 percig kelesztjük.

 4. A tésztát lisztezett munkalapra tesszük.

5. Formázzunk zsemlét és hosszában a közepén bevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tekercseket, megnedvesítjük vízzel és betesszük a sütőbe.

6. Öntsünk, körülbelül 50 ml vizet egy edénybe, majd helyezzük a sütő aljába, és AZONNAL zárja be a sütőt.

Figyelem: gőzveszély!

7. Süssük a zsemléket 10 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 200°C-ra és süssük további 20-25 percig.

Hűlés közben a tekercsek ropogóssá válnak és puhává. Kihűlés után frissen fogyasztható.

 SÜTŐPOR ZSEMLE ELKÉSZÍTÉSI ÚTMUTATÓ:

 Szükség lesz:

  •  70 ml szénsavas vizet
  • 230 g túró
  • 15 g tejszín tartár sütőpor
  • 2 ek olaj
  • 1 ek Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
  • 250 g ZSEMLE SÜTŐKEVERÉK

1. A sütőt előmelegítjük 250'C-ra felső/alsó hőfokon.

2. Sütőkeveréket a sütőporral keverjük meg.

3. Adja hozzá a túrót, a szénsavas vizet, az olajat és a Verjus - zöldszőlő lét / almaecet a keverékhez, és dagassza, néhány percig konyhai robotgéppel vagy kézi mixerrel.

4. Lisztezett munkalapon ismét jól átgyúrjuk a tésztát, és 4 részre osztjuk.

5. Formázzunk zsemlét és hosszában a közepén bevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tekercseket, megnedvesítjük vízzel és betesszük a sütőbe.

6. Öntsünk, körülbelül 50 ml vizet egy edénybe, majd helyezzük a sütő aljába, és AZONNAL zárja be a sütőt.

Figyelem: gőzveszély!

7. Süssük a zsemléket 10 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 200°C-ra és süssük további 20-25 percig.

Hűlés közben a tekercsek ropogóssá válnak és puhává. Kihűlés után frissen fogyasztható.

MINŐSÉG:

A Histaminikus megfelel az alacsony hisztamin tartalmú termékekre vonatkozó legszigorúbb és legmagasabb követelményeknek. A hisztamin termékek:

  1. Tiszta természetes termékek kémiai adalékanyagok nélkül
  2. Alacsony hisztamin laboratóriumi tesztelés
  3. Gluténmentes laboratóriumban tesztelve
  4. Mentes Olyan élelmiszerek, amelyek hisztamint szabadítanak fel (hisztamin felszabadítók) vagy blokkolják a hisztamin-lebontó DAO enzimet (DAO blokkolók) a SIGHI lista szerint
  5. Nyomokban mentes, például diófélék, csillagfürt, szója, mustár, szulfitok, szezám
  6. Tanúsított ökológiai minőség
  7. Németországban készült

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!