HISTAMINIKUS - ZSEMLE SÜTŐKEVERÉK
Cikkszám: | 0054047438814 |
Gyártó: | Histaminikus |
|
Leírás
ÖSSZETEVŐK:
- Burgonyakeményítő*
- Rizsliszt*
- Kenderliszt*
- Tápiókakeményítő*
- Útifűmaghéj őrölt*, kősó, nem jódozott, sűrítő xantángumi
*tanúsított ökológiai gazdálkodásból (DE-ÖKO-022)
ELKÉSZÍTÉSI TUDNIVALÓK
HOZZÁVALÓK
AZ ÉLESZTŐS ZSEMLE ELKÉSZÍTÉSI UTASÍTÁSAI:
Szükség lesz:
- 230 ml vizet
- 1/2 kocka friss élesztőt
- 0,5 teáskanál cukrot vagy 1 teáskanál rizsszirupot
- 2 evőkanál olajat
- 1 evőkanál Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
- 250 g ZSEMLE SÜTŐKEVERÉK
1. A sütőt előmelegítjük 250 C-ra felső/alsó hőfokra.
2. Élesztőt cukorral, 230 ml langyos vízben felfuttatjuk.
3. Adja hozzá az olajat, a Verjus - zöldszőlő lé / almaecet, és a sütőkeveréket. Körülbelül 4 percig mindent jól összegyúrunk. A tésztát letakarva meleg helyen 20 percig kelesztjük.
4. A tésztát lisztezett munkalapra tesszük.
5. Formázzunk zsemlét és hosszában a közepén bevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tekercseket, megnedvesítjük vízzel és betesszük a sütőbe.
6. Öntsünk, körülbelül 50 ml vizet egy edénybe, majd helyezzük a sütő aljába, és AZONNAL zárja be a sütőt.
Figyelem: gőzveszély!
7. Süssük a zsemléket 10 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 200°C-ra és süssük további 20-25 percig.
Hűlés közben a tekercsek ropogóssá válnak és puhává. Kihűlés után frissen fogyasztható.
SÜTŐPOR ZSEMLE ELKÉSZÍTÉSI ÚTMUTATÓ:
Szükség lesz:
- 70 ml szénsavas vizet
- 230 g túró
- 15 g tejszín tartár sütőpor
- 2 ek olaj
- 1 ek Verjus - zöldszőlő lé vagy almaecet
- 250 g ZSEMLE SÜTŐKEVERÉK
1. A sütőt előmelegítjük 250'C-ra felső/alsó hőfokon.
2. Sütőkeveréket a sütőporral keverjük meg.
3. Adja hozzá a túrót, a szénsavas vizet, az olajat és a Verjus - zöldszőlő lét / almaecet a keverékhez, és dagassza, néhány percig konyhai robotgéppel vagy kézi mixerrel.
4. Lisztezett munkalapon ismét jól átgyúrjuk a tésztát, és 4 részre osztjuk.
5. Formázzunk zsemlét és hosszában a közepén bevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tekercseket, megnedvesítjük vízzel és betesszük a sütőbe.
6. Öntsünk, körülbelül 50 ml vizet egy edénybe, majd helyezzük a sütő aljába, és AZONNAL zárja be a sütőt.
Figyelem: gőzveszély!
7. Süssük a zsemléket 10 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 200°C-ra és süssük további 20-25 percig.
Hűlés közben a tekercsek ropogóssá válnak és puhává. Kihűlés után frissen fogyasztható.
MINŐSÉG:
A Histaminikus megfelel az alacsony hisztamin tartalmú termékekre vonatkozó legszigorúbb és legmagasabb követelményeknek. A hisztamin termékek:
- Tiszta természetes termékek kémiai adalékanyagok nélkül
- Alacsony hisztamin laboratóriumi tesztelés
- Gluténmentes laboratóriumban tesztelve
- Mentes Olyan élelmiszerek, amelyek hisztamint szabadítanak fel (hisztamin felszabadítók) vagy blokkolják a hisztamin-lebontó DAO enzimet (DAO blokkolók) a SIGHI lista szerint
- Nyomokban mentes, például diófélék, csillagfürt, szója, mustár, szulfitok, szezám
- Tanúsított ökológiai minőség
- Németországban készült